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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
01/12/2011 |
Data da última atualização: |
10/05/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FARIAS, T. F.; ARAÚJO, A. J. de; SILVA, G. G. S.; OLIVEIRA, J. B. de; NASCIMENTO, R. L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA. |
Título: |
Effects of different rootstocks on physico-chemical composition of Tempranillo tropical wines from Brazil. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINE, 3., 2011, Chiang Mai, Thailand. Proceedings... Chiang Mai: Rajamangala University of Technology Lanna Doi Saket, 2011. |
Páginas: |
p. 14. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Resumo. |
Conteúdo: |
The Sub-middle São Francisco River Valley is located in Northeast Brazil and stands out as an important fine wine produced region in the country, representing 15% of national production. The tropical semi-arid climate, with an annual average temperature of26 °C and rainfall of 550 mm, concentrated from January to April, allows the production of grapes throughout the year, making possible to harvest two to three crops annually. The Spanish variety Tempranillo is being cultivated since just over 4 years ago and is already the second in importance among red vines in the region. Studies of different combinations of rootstocks and cultivar clones have allowed to identify better ateriaIs and to improve the quality and typicity of the tropical wines. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Polifenol; Porta-enxerto; Tempranillo; Vale do São Francisco; Vinho tropical; Wine. |
Thesagro: |
Composição química; Porta enxerto; Uva; Vinho; Viticultura. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75361/1/Aline.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/908194/1/ID13487.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
04/08/2014 |
Data da última atualização: |
04/08/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVEIRA, M. C. T. da; PEREZ, N. B.; SANT'ANNA, D. M.; SISTI, R. N.; MORAIS, S. L.; KOPP, M. M.; FERREIRA, J. L.; SETOTAW, T. A. |
Afiliação: |
MARCIA CRISTINA T DA SILVEIRA, CPPSUL; NAYLOR BASTIANI PEREZ, CPPSUL; DANILO MENEZES SANTANNA, CPPSUL; RODISON NATIVIDADE SISTI, CPPSUL; Silvana L. Morais, GRADUANDA URCAMP; MAURICIO MARINI KOPP, CPPSUL; JULIANO LINO FERREIRA, CPPSUL; Tesfahun A. Setotaw, EPAMIG. |
Título: |
Ryegrass behavior under different plant seasons throughout the period of pasture use. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51., 2014, Barra dos Coqueiros. A produção animal frente às mudanças climáticas e tecnológicas: anais. Aracaju: UFS: DZO: IF-SE, 2014. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Azevém; Gramínea forrageira; Pastagem. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105979/1/6Y2K.pdf
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Marc: |
LEADER 00822nam a2200229 a 4500 001 1991759 005 2014-08-04 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVEIRA, M. C. T. da 245 $aRyegrass behavior under different plant seasons throughout the period of pasture use.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51., 2014, Barra dos Coqueiros. A produção animal frente às mudanças climáticas e tecnológicas: anais. Aracaju: UFS: DZO: IF-SE$c2014 300 $c1 CD-ROM. 650 $aAzevém 650 $aGramínea forrageira 650 $aPastagem 700 1 $aPEREZ, N. B. 700 1 $aSANT'ANNA, D. M. 700 1 $aSISTI, R. N. 700 1 $aMORAIS, S. L. 700 1 $aKOPP, M. M. 700 1 $aFERREIRA, J. L. 700 1 $aSETOTAW, T. A.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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